Het verhaal

cover mijn vader was een NSB'er HBTijdens de roerige laatste dagen rond de bevrijding van Nederland in 1945 is NSB’er Hendrik Aaldering omgekomen. Hoewel in de jaren erna het gemis van een vader een belangrijke rol speelt bij de Familie Aaldering, trekt met name het NSB verleden van Hendrik een zware wissel op de levens van de kinderen en kleinkinderen. Zelfs nu nog ijlt die zwarte bladzijde flink na, ook al wordt er nooit over gesproken.

Zijn dochter Elsa was 17 toen Hitler’s Derde Rijk viel en denkt tijdens de nadagen van haar leven vaak terug aan die tijd en aan de speciale band die ze had met haar vader. Door de diepgewortelde schaamte en de taboes rond dit thema, was ook  haar man Willem, een gereserveerd man en inmiddels al bijna 7 jaar overleden, een groot voorstander van het doodzwijgen en de tijd zijn werk te laten doen.

Nu, vele jaren later, als alle wonden geheeld lijken te zijn, wil Elsa ondanks tegenstand vanuit haar familie haar verhaal doen: haar geweten tergt haar.

“Mijn vader was een NSB’er” vertelt het meeslepende verhaal over de rol van de vader, hartverscheurende keuzes en diepe geheimen van een alledaags Nederlands meisje. Daarnaast geeft het verhaal een stem aan minder voor de hand liggende slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en hun immer kwellende schuldgevoel.

Benieuwd naar het verhaal van Elsa? Je kunt het boek nu bestellen.

 

5,025 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

2 reacties op “Het verhaal
 1. jacquelien flipse zegt:

  Ik heb het boek in een ruk uitgelezen. Boeiend, beeldend en heel mooi de sfeer weergegeven. Wat ik erg jammer en zelfs storend vind zijn de grote hoeveelheden typefouten. Op een gegeven moment wordt er zelfs een verkeerde naam geschreven ( blz. 232 Elsa in plaats van Anna).
  Heel jammer en het doet het boekt onrecht vind ik.

  • Beste Jacquelien,

   Bedankt voor je reactie. Goed om te horen dat het boek je zo bevallen is! Wat betreft de typefouten heb je helemaal gelijk. Verschillende lezers hebben me lijstjes doorgestuurd met correcties en deze zijn al in het manuscript doorgevoerd. De 2e druk, die nadrukkelijk in zicht komt zal dan brandschoon zijn. Want zoals je terecht opmerkt, verdient het verhaal geen fouten.
   Mocht je nog een recensie willen schrijven over het boek dan zal ik dat zeer op prijs stellen.

   Met vriendelijke groet,

   Elmer den Braber

6 Pings/Trackbacks op "Het verhaal"
 1. […] Jaar van uitgifte 2014 | Uitgever De Spion  | historische roman | flaptekst […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk de trailer van “Mijn vader was een NSB’er” !

Bestel hier mijn roman

omslag Mijn vader was een NSB'er

Betaling met iDeal mogelijk
© Elmer den Braber en Uitgeverij de Spion

Op de hoogte blijven van mijn roman “Mijn vader was een NSB’er? Laat hier je e-mailadres achter

Blog Traffic

Pages

Pages|Hits |Unique

 • Last 24 hours: 0
 • Last 7 days: 0
 • Last 30 days: 0
 • Online now: 0
garcinia cambogia effets secondaires

Ook verkrijgbaar op Apple iBooks!