Ja, een #blogtournee!

blogtournee krantDe leukste dingen zijn de dingen die spontaan ontstaan. Twitter is bij uitstek geschikt om goede ideeën uit te broeden samen met anderen.
Nadat mijn debuutroman ‘Mijn vader was een NSB’er’ van de drukker af kwam, ging ik op zoek naar boekbloggers om het verhaal te lezen en vervolgens te recenseren. Vele reageerden enthousiast en we maakten afspraken om de samenwerking gevolg te geven.
Toen op een gegeven moment enkele bloggers op twitter wereldkundig maakten dat zij mijn roman zouden gaan lezen, kwamen ze dat natuurlijk van elkaar te weten. Zo ontstond er een gesprek met mij en de bloggers en bijna vanzelf werd het idee van een blogtournee geboren. Ter plekke sloten er zich nog enkele andere recensenten aan bij de groep die uit eindelijk uitgroeide tot 11 personen.
blogtournee

Wat is een blogtournee?

Een blogtournee, ook wel blogtour genoemd, is eigenlijk een soort online estafette. Zoals een artiesten met de bus van stad naar stad reizen, zo reist ‘Mijn vader was een NSB’er’ door het boekenblogland. Gedurende een periode van een paar dagen verschijnt er een blogpost op elk van de blogs. Meestal is dat een recensie van het boek, maar het kan ook een interview, een gastblog, een give-away, een quiz, een video of iets anders zijn. Dat maakt eigenlijk niet uit. Iedereen helpt mee met het delen met de bijdrage van die dag op social media. Op deze manier krijgt het onderwerp, in dit geval een boek , heel veel aandacht, en ook alle bloggers en de auteur komen in de schijnwerpers te staan. Een klassieke win-win situatie voor alle betrokken bij de blogtournee. Uiteraard blijven alle recensenten onafhankelijk, dus er is altijd kans dat er kritische recensies tussen staan  – risico van het vak. Ik ben een positief ingesteld mens en gelukkig zijn andere lezers tot nu toe erg positief:)

Afspreken in een Facebookgroup

Zoals iedereen weet, staat of valt een idee met de uitvoering ervan. Om alles goed af te spreken en de neuzen dezelfde kant op te krijgen, zijn we een facebookgroep gestart. Wie doet wat, de blogkalender, nieuwtjes, wijzigingen, aanvullende ideeën etc. alles wordt in de groep besproken. Uiteraard moet nog blijken of alles in de praktijk ook uitpakt zoals we voor ogen hebben, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Wie doen er mee met de blogtournee?

Hieronder volgen in willekeurige volgorde de boekbloggers die deelnemen aan de blogtournee. Ik ben heel blij dat er grote en leuke groep boekrecensenten meedoet.

Sandra – Sandra schrijft en leest

Tessa – Tessa Heitmeijer

Conny – Connies boekkies

Mieke – Graag gelezen

Jenny – Jenny’s bookcase

Monique – Wie schrijft blijft

Wendy – Passie voor boeken

Linda – Linda Linea Recta

Annelies – Boekboetiek

Christina – Christina’s boekenhoekje

Neem alvast een kijkje op hun interessante boekenblogs!

Wanneer is de blogtournee?

De blogtournee vindt plaats van 7 t/m 17 december 2014. Tessa Heitmeijer zal aftrappen met een recensie van ‘Mijn vader was een NSB’er’ en zij zal het stokje overdragen aan…?

Volg je ons mee? Stap dan in de bus en laat je spontane mening achter op de blogs. Twitter mee met hashtag #blogtournee en/of #NSBvader. We hebben nog een paar leuke verrassingen in petto, hou dus de blogs en twitteraccounts in de gaten!

abri

 

3,600 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Elmer den Braber

Schrijver van de roman "Mijn vader was een NSB´er". Ik blog over schrijven, de Tweede Wereldoorlog, social media en wat er nog meer op mijn pad komt. Tevens auteur van "Het sprookje van Eindhoven". Volg me op Twitter via @edenbraber.

Geplaatst in Actueel, Blog, Columns, Mijn vader was een NSB'er, Recensie, Schrijven, schrijven en nog eens schrijven
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,
0 reacties op “Ja, een #blogtournee!
1 Pings/Trackbacks op "Ja, een #blogtournee!"
  1. […] Voor meer informatie over deze blogtournee klik hier. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk de trailer van “Mijn vader was een NSB’er” !

Bestel hier mijn roman

omslag Mijn vader was een NSB'er

Betaling met iDeal mogelijk
© Elmer den Braber en Uitgeverij de Spion

Op de hoogte blijven van mijn roman “Mijn vader was een NSB’er? Laat hier je e-mailadres achter

Blog Traffic

Pages

Pages|Hits |Unique

  • Last 24 hours: 0
  • Last 7 days: 0
  • Last 30 days: 0
  • Online now: 0
garcinia cambogia effets secondaires

Ook verkrijgbaar op Apple iBooks!